10 aspecte inedite din istoria Fabergé

De la istoria fascinantă, cu dorințele extravagante ale țarilor Rusiei, la deosebitele reinterpretări din zilele noastre, bijuteriile Fabergé sunt fără îndoială cunoscute și apreciate în întreaga lume!

- Fabergé, cu o istorie vastă și colorată, a luat naștere în anul 1842 la dorința lui Gustav Fabergé. Fiul său, Peter Carl Fabergé, preia activitatea și schimbă radical designul începând cu anul 1882. Impresionată de creațiile sale, împărăteasa Maria Feodorovna cumpără o pereche de butoni Fabergé. A fost începutul unei perioade glorioase între Casa Fabergé și Rusia Țaristă.
 
- Știai că oul ce avea reprezentată o găină la interior (Hen Egg) a fost primul ou Fabergé din celebra serie de bijuterii? Acesta a fost dăruit de către țarul Alexandru soției sale, Maria, cu ocazia Sărbătorilor Pascale din anul 1885. Se cunoaște faptul că 43 din cele 50 de ouă-bijuterii Fabergé au supraviețuit de-a lungul anilor, însă restul de 7 au rămas într-un mister nedeslușit…
 
- Creațiile Fabergé au jucat rolul de ambasador în călătoriile și delegațiile țarilor. Ele reprezentau un testament grandios, o veritabilă imagine a puterii Rusiei în acele vremuri!
 
- Oul-bijuterie “Lilies of the Valley Egg” este considerat de mulți ca fiind ultimul exemplu în ceea ce privește rafinamentul și măiestria de altădată a Casei de Bijuterii Fabergé.
 
- La anumite creații, Fabergé a permis maeștrilor bijutieri să își graveze inițialele alături de logo-ul companiei. De altfel, fiecare bijutier avea un stil unic, astfel ouălele-bijuterii puteau fi ușor atribuite creatorilor.
 
- Peter Carl Fabergé, în ideea de a păstra motivația și ambiția, a permis maeștrilor bijutieri să își înființeze propriile firme/ateliere, sub tutela Casei de Bijuterii Fabergé.
 
- Fabergé a fost și încă este apreciat pentru stilul perfect în care utilizează emailul. Tehnica “guilloché” este excelent valorificată de brand în realizarea bijuteriilor.  
 
- Casa de Bijuterii Fabergé celebrează în fiecare an “Spirit of Ecstacy Egg” - o creație unică ce are sculptată mascota legendară a mărcii Rolls-Royce.
 
- În 2009 Fabergé s-a relansat cu bijuterii care să corespundă lumii actuale, urmând principiul lui Peter Carl Fabergé, acela de a utiliza noi tehnici și de a participa la noile provocări în manufacturarea bijuteriilor contemporane! 
 
- Bijuteriile-ou au fost un adevărat fenomen pentru Casa Fabergé, de aceea în prezent regăsim laitmotive care sunt reflectate în toată gama actuală de bijuterii: pandantive, inele, bratari, cercei.


__

Bijuteriile Fabergé sunt disponibile în România, pe stoc sau la comandă, în exclusivitate la Cellini! Te așteptăm în Cellini Grand Boutique din Băneasa Shopping City București sau solicită detalii despre bijuteria dorită online pe cellini.ro!

Urmărește-ne pe paginile de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile și surprizele noastre!