125 de ani de „OMEGA”

La Bienne, in Elvetia, marca de ceasuri OMEGA a celebrat un moment extrem de important si fundamental in istoria sa, aducand un tribut de prestigiu vremurilor de altadata!

Inainte de denumirea „OMEGA”, in anul 1848, tanarul ceasornicar Louis Brandt deschide primul atelier de ceasuri. In anul 1894, fii sai Louis-Paul si César inventeaza un mecanism revolutionar produs in serie care a impulsionat industria acelor ani. Pe langa faptul ca avea o precizie impresionanta, fiecare componenta putea fi inlocuita individual! Au denumit mecanismul creat... „OMEGA”. Denumirea semnifica ultima litera din alfabetul grecesc, iar in viziunea acestora reprezenta un „ultim cuvant” in Orologerie. Avand la baza aceste intamplari, intreaga companie avea sa isi stabileasca numele de “OMEGA” in anul 1903!

Foarte interesant de consemnat, reprezinta faptul ca este singura marca de ceasuri care preia denumirea unui mecanism. Numele OMEGA se regaseste in foarte multe situatii si ipostaze memorabile, de la expeditiile de pe Luna, Jocurile Olimpice sau filmele cu James Bond. 

In tot acest context aniversar, OMEGA a creat De Ville Trésor 125th Anniversary Edition. Ceasul este conceput din aur galben de 18k, cu o curea de piele in culoarea nobila „burgundy”, dar si un cadran rosu creat prin tehnica deosebita a emailarii. Carcasa de 40 mm are pe spate un medalion aniversar, cu o alta tehnica decorativa speciala denumita „damaskeening”, in acelasi stil utilizat la legendarul Calibru 19-ligne. Mecanismul OMEGA 8929 din componenta ceasului De Ville Tresor 125th Anniversary Edition este certificat Master Chronometer by METAS.

Totodata, marca elvetiana OMEGA a mai anuntat o stire spectaculoasa: reintoarcerea celebrului Calibru 19-ligne, in versiunea ceas de buzunar! Atelierul OMEGA Tourbillon va produce, pe baza unor componente originale, cele 19 elemente ale calibrului impreuna cu cele mai noi inovatii tehnologice in-house.

OMEGA l-a ales pe tanarul actor Eddie Redmayne, de altfel ambasador al marcii, pentru a fi imaginea acestui moment aniversar. Britanicul este primul actor tanar, din generatia Millenium, care a castigat un Oscar pentru interpretarea din filmul "The Theory Of Everything".