BREITLING CHRONOWORKS

Laboratorul de performanta

In industria auto exista o divizie speciala responsabila cu reglarea motoarelor ce urmareste atingerea performantei maxime.  In industria ceasurilor exista acum un department similar - Breitling Chronoworks® -  care se ocupa de mecanisme, mai precis de dezvoltarea si testarea inovatiilor tehnice ce pot fi implementate pe modelele produse in serie.  Specialistii Chronoworks® si-au indreptat atentia asupra Calibrului Breitling 01 caruia i-au incorporat deja cinci inovatii majore ce au crescut durata rezervei de functionare de la 70 la 100 de ore.

Rezultatul eforturilor lor este prezent in seria limitata Superocean Héritage Chronoworks®, alcatuita din ceasuri remarcabile atat ca design, cat si ca performanta.

Versiune superioara a Calibrului Breitling 01

Expertii Chronoworks® au revizuit  toate elementele mecanismului pentru a identifica cea mai mica pierdere de energie, orice frictiune inutila sau cea mai mica greutate ‘in plus’ care mareste inertia.

Astfel au ajuns sa dezvolte cinci progrese tehnice (referitoare la alegerea materialelor, geometria pieselor etc.) care ajuta la reducerea frictiunii in vederea imbunatatirii eficientei energetice a mecanismului.

Rezerva de functionare de 100 de ore

Prin reducera frictiunii si a inertiei componentelor mobile, asigurand totodata functionarea optima a mecanismului de baza si a cronografului, aceste cinci masuri au dus la o crestere semnificativa a eficientei energetice a Calibrului Breitling 01. Acest lucru a facut posibil ca ceasul sa fie echipat cu un arc mai subtire, care a marit cu 45%  durata rezervei de functionare, de la 70 la 100 de ore. Acest progres nu  ofera utilizatorului doar un grad de confort mai mare, ci contribuie si la imbunatatirea preciziei.

Serie limitata exclusivista

Special pentru pasionati si pentru cei care apreciaza privilegiile exclusiviste, Breitling a lansat o editie limitata la 100 de piese a modelului Superocean Héritage Chronoworks®. In viitorul apropiat inovatiile tehnice ale acestui model vor fi dezvoltate la modelele standard.

Superocean Héritage, considerat unul dintre modelele iconice Breitling, a fost ales pentru a incorpora inovatiile tehnice descrise mai sus.  Modelul e complet negru, cu o carcasa de ceramica mata, iar mecanismul Chronoworks® poate fi admirat prin capacul transparent al carcasei.  Ceasul este echipat cu o curea de cauciuc ce imita modelul bratarii originale a modelului Superocean.