Carl F. Bucherer, excelenta in Orologerie!

Carl F. Bucherer ramane printre putinele marci de ceasuri cu un statut independent, fiind detinuta inca de familia fondatoare. Cu o traditie care incepe in anul 1888 in localitatea elvetiana Lucerna, al carui spirit baroc si peisaje naturale inspira creatiile marcii, Carl F. Bucherer propune ceasuri luxury, intr-un design aparte, care ascund la interior mecanisme speciale! Sutele de componente sunt asamblate manual, iar „inima” ceasului - mecanismul - este chintesenta inovatiei, preciziei si frumusetii! “Eticheta” Made of Lucerne inglobeaza excelent esenta marcii elvetiene, expertiza si tehnica manufacturarii.

Fiecare ceas Carl F. Bucherer care paraseste fabrica din Elvetia reprezinta o arta a excelentei. De aceea Carl F. Bucherer este partener FHH – Fondation de la Haute Horlogerie, alaturandu-se misiunii internationale de sustinere a artei in Orologerie!

Intelegerea mecanismelor Carl F. Bucherer

Carl F. Bucherer, un pionier in tehnologia periferica a componentelor unui mecanism, dezvolta calibre remarcabile in propria manufactura din Lengnau, Elvetia. Cel mai bun exemplu este Calibrul T3000 cu cele 189 de componente ale sale, fiind unul dintre putinele mecanisme tourbillon cu certificare “Cronometru” by COSC!

Ceasornicarii de la Carl F. Bucherer au ales sa creeze un sistem de miscare complet individual al balansierului, mecanismul fiind „ancorat” prin suruburi speciale care sa asigure stabilitatea si sa controleze inertia. Balansierul oscileaza la o frecventa de 3 Hertz, respectiv 21,600 vibratii pe ora. Esapamentul (paleti, rotita) este realizat din silicon si reduce astfel frictiunea, permitand astfel o operare fara lubrifiere a mecanismului. Rotorul asigura energia necesara indiferent de directia in care este actionat (bidirectional winding). In plus, permite o performanta de stocare de pana la 65 de ore!

Carl F. Bucherer
Carl F. Bucherer

Tourbillon-ul, pozitionat la ora 12, este fara indoiala cea mai spectaculoasa aparitie si a fost gandit sa fie perceput ca un element de... „plutire”! Tourbillon-ul propus de Carl F. Bucherer este atipic altor astfel de complicatii orologere, nefiind montat in sistemul baza al mecanismului – de unde si conceptul de „periferic”. Prezinta un sistem de sustinere in 3 piloni „invizibili” montati perimetral, dar si o functie ingenioasa de oprire a secundarului!

Pe spatele carcasei ceasului Carl F. Bucherer Heritage Tourbillon Double Peripheral este ilustrat, prin tehnica decorarii manuale, un cadru simbolic din Lucerna, cu podul Capelei si lacul Reuss pe care regasim, cu un pic de atentie, o lebada. Pentru fiecare dintre cele 88 de piese in editie limitata, lebada este pozitionata in cu totul alt loc!

Admira spectaculozitatea lui Heritage Tourbillon Double Peripheral Limited EditionTe asteptam sa descoperi colectiile de ceasuri Carl F. Bucherer in Cellini Grand Boutique din Baneasa Shopping City Bucuresti sau solicita detalii online pe cellini.ro!

#CelliniRomania #CeleMaiFrumoaseCadouri #ViataEFrumoasaImpreuna