Importanta certificarii GIA in alegerea bijuteriei

Aparitia diamantelor la scara larga, in contextul revolutiei industriale si a descoperirii in anul 1867 a unui depozit impresionant de diamante in regiunea Kimberlay din Africa de Sud, dar si a pietrelor pretioase, a declansat numeroase trenduri in lumea bijuteriilor, dar si multe situatii de falsificare sau de nerespectare a unor proceduri in prelucrarea si comercializarea acestor minerale.

“Un diamant este pentru totdeauna” – slogan De Beers, 1947

Gemologia este stiinta care se ocupa cu studiul pietrelor pretioase. De-a lungul timpului au aparut institutii si organizatii specializate in cercetarea si certificarea acestor minerale comercializate sub forma diverselor bijuterii cu diamant, safir, rubin s.a.m.d.

Infiintata in anul 1931, GIA - Gemological Institute of America - este poate cea mai renumita institutie responsabila cu cercetarea in domeniul mineralelor si, certificarea  autenticitatii diamantelor si a altor pietre pretioase. Cercetatorii GIA au adus importante contributii in intelegerea si aprofundarea gemologiei la nivel mondial.

Gemological Institute of America reprezinta astfel o veritabila autoritate in domeniu, iar certificarea in asociere cu emblema GIA reprezinta cu siguranta o garantie in alegerea unei bijuterii de calitate.

Bijuteriile Insieme

Inelele de logodna si verighetele Insieme sunt elementul esential pentru cuplurile aflate pe punctul de a-si uni destinele, dar si accesorii de zi cu zi, menite sa ofere o nota aparte celor care le poarta.

Stiati ca… primul inel cu diamant se considera ca a fost oferit Mariei de Burgundia, in anul 1477, de catre Arhiducele Maximilian al Austriei?

Inelele de logodna Insieme cu diamante, atat de potrivite pentru exprimarea  sentimentelor dintre doi indragostiti, si puritatea pietrei pretioase din componenta lor, sunt insotite de certificatul GIA – Gemological Institute of America, avand astfel siguranta calitatii si originalitatii. Certificarea include aspecte precum forma diamantului, numarul de carate, culoarea, claritatea, finisarea sau simetria.

Bijuteriile Insieme sunt disponibile intr-o gama diversificata in reteaua noastra de magazine, cat si pe cellini.ro.