Inelele de logodna Insieme. Viata e frumoasa impreuna!

Istoria si semnificatia logodnei

La fel ca in cazul verighetelor (gasesti mai multe detalii aici), se pare ca evolutia inelelor de logodna a inceput tot in Egiptul Antic, in prima faza sub forma de “inele cu sigilii” cu rol de putere si autoritate in cadrul comunitatii. De la aceasta etapa, s-a trecut la transformarea acestora intr-o podoaba de sine statatoare purtata de femei, din diferite metale mai mult sau mai putin pretioase, in functie de statutul social.  

Inelele de logodna obtin importanta cuvenita in perioada romanilor, acestia fiind considerati inventatorii inelelor de logodna care detineau o semnificatie apropiata de ceea ce se intampla in prezent. Romanii consemnau printr-un inel de logodna relatia dintre doi parteneri si considerau momentul mai important chiar decat casatoria.

Aparitia diamantelor la scara larga, incepand cu secolul al XIX-lea, a favorizat aparitia inelelor de logodna cu diamant (solitaire), foarte apreciate pentru frumusetea si infatisarea lor care a devenit rapid emblematica. Perioada Victoriana aduce o creativitate desavarsita in ornamentarea inelelor de logodna, iar incepand cu anii 1970-1980 designul acestor bijuterii devine din ce in ce mai complex si pretentios, cu o varietate de taieturi si monturi ale pietrelor pretioase din componenta.

Stiai ca… primul inel (de logodna) cu diamant se considera ca a fost oferit Mariei de Burgundia, in anul 1477, de catre Arhiducele Maximilian al Austriei?


3 aspecte esentiale de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi inelul de logodna:

  1. Identifica un model care i se potriveste: alege inelul de logodna cu diamant (solitaire) clasic si elegant in mai multe tipuri de montura, inelul de logodna cu trei pietre pretioase pentru un plus de distinctie si spectaculozitate sau inelul de logodna modern, tip centura cu pietre pretioase.
  2. Masura se poate afla de la un inel pe care deja il poarta, ideal pe inelar, asta daca iti doresti cu adevarat sa o surprinzi! Daca nu esti sigur de masura inelului de logodna, iti oferim consultanta si tehnici pentru aflarea marimii potrivite. In functie de model si design, putem modifica inelele de logodna. Iti oferim toate detaliile necesare in acest sens.
  3. Certificatul de autenticitate pentru garantia calitatii pietrelor pretioase din componenta inelului de logodna ales. Certificarea care insoteste inelele de logodna ofera aspecte importante precum forma diamantului, numarul de carate, culoarea, claritatea, finisarea sau simetria.
Inele de logodna
Inele de logodna

Descopera inelele de logodna Insieme exclusiv la Cellini

Daca te-ai hotarat sa faci acest pas special in viata ta, te asteptam sa descoperi frumusetea inelelor de logodna cu diamante Insieme disponibile in exclusivitate prin reteaua Cellini. Iti oferim consultanta specializata in alegerea inelului de logodna perfect!

Inelele de logodna Insieme, atat de potrivite pentru exprimarea sentimentelor dintre doi indragostiti! Pietrele pretioase din componenta lor sunt insotite de certificatul GIA – Gemological Institute of America, avand astfel siguranta calitatii si originalitatii!

__

Urmareste-ne pe paginile de Facebook si Instagram pentru a fi la curent cu toate noutatile si surprizele noastre! 

#viataefrumoasaimpreuna