Omega 2020

9 ianuarie 2018, Lausanne, Elvetia - In calitate de Official Timekeeper al Jocurilor Olimpice si al Jocurilor Olimpice de Tineret, OMEGA a inceput astazi numaratoarea inversa pana la Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret Lausanne 2020, impreuna cu comitetul de organizare al evenimentului.

Pe data de 10 ianuarie 2020, ceremonia de deschidere Lausanne 2020, va marca cea de-a treia editie a Jocurilor Olimpice de Iarna pentru Tineret. Aproximativ 1880 de tineri sportivi din peste 70 de tari vor concura in 81 de evenimente in jurul orasului elvetian Lausanne, pe malul lacului Geneva, in St. Moritz, in apropierea Alpilor Vaud si a regiunii franceze a muntilor Jura. Lausanne 2020 va fi unul deosebit, prin prisma numarului egal de sportivi de sex masculin si de sex feminin, fiind, de asemenea, prima data cand este introdusa proba de ski alpin in programul Jocurilor Olimpice.

Pentru a da startul la numaratoarea de doi ani, Raynald Aeschlimann, presedinte si CEO al OMEGA, a stat alaturi de Danka Bartekova, presedinta Comisiei de coordonare olimpica pentru Lausanne 2020, de Alain Zobrist, CEO al OMEGA Timing, de Patrick Baumann, presedintele Lausanne 2020 si de Ian Logan, CEO al Lausanne 2020.

In timpul dezvelirii oficiale a cronometrului, domnul Aeschlimann a declarat: "OMEGA asteapta cu mare nerabdare Lausanne 2020. A fi in acest loc special, unde vor evolua cei mai buni tineri sportivi din lume, reprezinta un privilegiu deosebit si o mare onoare. Desigur, Elvetia este casa OMEGA, asa ca vom avea un sentiment suplimentar de mandrie atunci cand vom intampina atat concurentii cat si spectatorii."

Pentru OMEGA, Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret Lausanne 2020 vor fi si o ocazie "locala", deoarece sediul propriu-zis al tuturor marcilor din Bienne se afla la numai 100 km de orasul gazda al Olimpiadei. Evenimentul nu va face altceva decat sa contribuie la deja uimitoarea mostenire a OMEGA in ceea ce priveste evenimentele sportive si Jocurile Olimpice.