Omega PyeongChang 2018 in cifre si imagini inedite

In calitate de Cronometru Oficial al Jocurilor Olimpice de Iarna de la PyeongChang 2018, Omega a “colectionat” momente memorabile in timpul competitiilor sportive desfasurate in Coreea de Sud, dezvaluind in acest sens cifre si imagini inedite pentru publicul larg. #OfficialTimeKeeper

Omega a inregistrat nu mai putin de 800.000 de date, insemnand timpi, scoruri, statistici si alte masuratori specifice. De asemenea, a inregistrat 3 Recorduri Mondiale si 25 Recorduri Olimpice

Alain Zobrist, CEO Omega Timing
Clopotel Jocurile Olimpice Omega

In sferturile de finala de la cursa masculina de 1000 m patinaj viteza, trei patinatori au trecut in acelasi timp linia de sosire. Datorita camerei Scan’O’Vision, care este capabila sa captureze pana la 10.000 de cadre pe secunda, Omega a reusit sa stabileasca castigatorul cursei, diferenta dintre locul 1 si locul 2 fiind de doar 0.03 secunde!

La milimetri s-a decis si castigatorul medaliei de aur la cursa de Biatlon 15 km individual masculin, unde francezul Martin Fourcade a castigat “la mustata” in detrimentul germanului Simon Schempp.

Un alt moment deosebit a avut loc la cursa de Bob dublu echipaj. Echipele Canadei, respectiv Germaniei au trecut linia de sosire cu acelasi timp de 3 minute 16.86 secunde! Ambele echipe au fost desemnate castigatoare, ocupand primul loc pe podium! 

Am selectat doar trei momente principale, insa intreaga competitie sportiva de la PyeongChang a avut parte de mai multe situatii delicate care au necesitat departajare la milimetru / milisecunda, insa, de fiecare data, aceste situatii au fost clarificate cu profesionalism gratie intrumentelor precise marca Omega.

Toate momentele sportivilor angrenati la Jocurile Olimpice de Iarna 2018 au fost “scanate” si “inregistrate” in arhive. Pentru unii dintre sportivi, aceste momente s-au transformat in adevarate povesti de succes - confirmate de castigarea unei medalii sau atingerea unui nou record.