Ceasuri IWC Schaffhausen

IWC Schaffhausen

In anul 1868, americanul Florentine Ariosto Jones fondeaza “International Watch Company” in localitatea elvetiana Schaffhausen, departe de cunoscutul “Silicon Valley Al Ceasurilor”. Astfel, spiritul inovator american intalneste traditia elvetiana in mestesugul ceasurilor, intr-o locatie poate surprinzatoare, dar care avea sa consolideze o marca de un real prestigiu in Orologeria Mondiala.

Planul lui Florentine Ariosto Jones era sa imbine calitatea si precizia specifica elvetiana cu tehnologia si forta capitalului american. In Schaffhausen, industriasul american a gasit conditii ideale de dezvoltare: o fabrica moderna de productie si, cel mai important, cooptarea unor orologieri cu know-how desavarsit in traditia elvetiana a ceasurilor.

Inca din start, IWC a confirmat aspiratiile inalte in lumea ceasurilor, cu primul sau mecanism, denumit dupa numele fondatorului, Jones. In 1884, spiritul inovativ al marcii a condus la realizarea legendarului ceas de buzunar Pallweber – sub maiestria orologierului austriac Josef Pallweber - care prezenta revolutionarul afisaj digital pentru indicarea orelor si minutelor, prin intermediul unui sistem inovativ de discuri rotative.

Unul dintre principiile care sta la baza functionarii marcii de ceasuri IWC Schaffhausen este sustenabilitatea, prin responsabilitatea sociala si protectia mediului inconjurator. IWC utilizeaza energie regenerabila (fiind printre primele fabrici in industrie), recicleaza sub toate formele posibile si este intr-o permanenta inovare pentru imbunatatirea emisiilor de CO2. In acelasi timp, sustine cazurile sociale si fundatiile/organizatiile creative si de cercetare. Este o cale de a gandi si actiona marca IWC Schaffhausen.

Cele mai reprezentative colectii IWC sunt: Portuguese (forme clasice, cadrane rotunde, o adevarata emblema a istoriei de lux a marcii), Da Vinci (caracterizate prin eleganta suprema a tehnicii de realizare), Ingenieur (forme distinctive si puternice, cu valente sportive), Aquatimer (dedicate pasionatilor de scufundari si explorari marine), Portofino (inspiratie vintage, imbina traditia cu clasicul), Pilot (special create pentru iubitorii aviatiei, prin infatisarea unui mini-cockpit elegant la incheietura mainii). O colectie cu totul speciala este “The Jubilee Collection”, care marcheaza 150 de ani de existenta a marcii in Orologeria Mondiala.

IWC Schaffhausen produce ceasuri de mana cu un design inconfundabil  si caracteristici unice in valorificarea materialelor, fiind astfel, pentru fiecare purtator al marcii, o adevarata experienta a placerii, confortului si luxului.