Ceasuri Zenith

Zenith


Georges Favre-Jacot infiinteaza in anul 1865 marca de ceasuri Zenith. Acesta reuseste sa aduca sub acelasi acoperis - in Le Locle, Elvetia - orologieri iscusiti si dezvolta, printre primii in aceasta breasla, conceptul de “manufactura”.

Primul ceas cronograf de buzunar este dezvaluit de Zenith in anul 1899, premiat cu aur la Expozitia Universala de la Paris din anul 1900. Aceste momente au reprezentat fundamentarea unei marci care a inceput sa scrie istorie inca din “tinerete”. De altfel, Georges Favre-Jacot, in anul fondarii marcii, avea 22 de ani.

In anul 1911 manufactura construita de Georges Favre-Jacot isi stabileste, pana in zilele noastre, numele de “Zenith” – care simbolizeaza cel mai inalt punct de pe bolta cereasca, reperul de excelenta in ceea ce priveste aspiratiile marcii.

Legendarul mecanism Calibru 135, echipat cu o ingenioasa functie de cronometru, realizat in anul 1948, avea sa castige in decursul timpului nu mai putin de 235 de premii pentru design si acuratete.

De-a lungul istoriei sale, ZENITH avea sa fie printre cele mai premiate marci elvetiene de ceasuri pentru precizia mecanismelor produse in fabrica proprie.

In scurt timp, Zenith a inceput sa produca cronometre de mare precizie utilizate in diverse domenii (precum in marina), insa marea inovatie a sosit in anul 1969, odata cu lansarea El Primero – primul mecanism cronograf automatic, cu cea mai precisa acuratete din lume! (36,000 de vibratii/alternante pe ora). El Primero continua sa fie in prezent un reper al excelentei in orologerie si o adevarata legenda pentru cunoscatori, modelele de ceasuri din aceasta colectie fiind adevarate “piese ale timpului”, atat din punct de vedere tehnologic, cat si arhitectural.

In anii ’70 orologierul Charles Vermot pune la pastrare toate planurile si instrumentele care faureau mecanismele mecanice Zenith, in contextul evolutiei componentelor electronice si “Revolutiei Quartz”, urmand ca in anii ’80 Zenith sa inceapa sa produca, din nou, mecanismele sale consacrate. A reprezentat un moment extrem de important in istoria marcii de ceasuri Zenith.

In anul 1995 un alt mecanism de exceptie avea sa cunoasca gloria: Elite, o noua generatie de calibre automate ultra-subtiri. Mecanismul avea sa cunoasca un succes foarte rapid, intrand in circuitul celor mai performante mecanisme de pe piata.

In anul 2000 Zenith se alatura grupului de lux LVMH, incepand astfel o noua etapa in evolutia marcii.

Pentru manufactura elvetiana Zenith continuarea traditiei inseamna de fapt reinventarea ei, respectand valorile care au stat la baza fondarii marcii: precizia si complexitatea mecanismelor, precum si frumusetea arhitecturala a ceasurilor.