TISSOT, Cronometru Oficial al competitiei sportive MotoGP

TISSOT, Cronometru Oficial al competitiei sportive MotoGP

Competitia sportiva MotoGP World Championship este cea mai veche din intregul domeniu al sporturilor cu motor. In prezent, este cea mai importanta si savurata competitie sportiva de motociclete din lume. MotoGP prezinta trei clase principale: MotoGP, Moto2 si Moto3.

MotoGP 2018 a inceput pe 18 martie, cu Marele Premiu din Qatar, si se incheie pe 18 noiembrie, in Valencia (Spania). In acest sezon s-au programat 19 curse internationale. Calendarul complet poate fi vizualizat aici.

Grand Prix Motorcycle Racing a intrat in istorie, cu prima cursa, in anul 1949, sub tutela FIM – Federatia Internationala de Motociclism. Cursa a fost castigata de Harold Daniell (categoria 500 cc) pe circuitul din Isle of Man (Insulele Britanice). Grand Prix-ul din Argentina, din anul 1961, a fost prima competitie desfasurata in afara continentului european.

In anul 2017 competitia sportiva MotoGP a fost castigata de spaniolul Marc Márquez, sportiv al echipei Repsol Honda Team. In prezent, Marc Márquez este ambasador al marcii elvetiene de ceasuri Tissot.

Marca elvetiana de ceasuri Tissot este Cronometru Oficial al MotoGP din anul 2001. In anul 2003, Tissot produce primul ceas editie speciala MotoGP, iar din 2004 introduce celebra colectie Tissot T-Race.

Colectia actuala, Tissot T-Race MotoGP 2018, se distinge, cu pasiune si inovare tehnologica, prin adrenalina specifica competitiei in raport cu calitatea si acuratetea ceasurilor Swiss made propuse de Tissot. Ceasurile se caracterizeaza printr-o dinamica si robustete unica, si reflecta in exclusivitate intreaga anvergura a competitiei de motociclete.

Ambasadorii Tissot in MotoGP sunt Marc Márquez si Jorge Lorenzo (MotoGP), precum si Thomas Lüthi (Moto2).

Tissot T-Race MotoGP 2018 Editie Speciala

Ceasul evoca cea mai rapida si palpitanta cursa de motociclete din lume, si este dedicat tuturor pasionatilor si admiratorilor acestei frumoase competitii sportive.

Tissot T-Race MotoGP 2018 Editie Speciala este inspirat in totalitate din atmosfera unei curse MotoGP, cu un “disc de frana” pozitionat in zona bezelului (rama) si inducerea aspectului unui “roti” pe cadran; designul interior aduce aminte de un “vitezometru”; butoanele ceasului sunt desenate in spiritul unui “suport de prindere” al picioarelor motociclistului; nu in ultimul rand, se remarca si prezenta unei “suspensii”, intre curea si carcasa. Cureaua perforata, din silicon, ilustreaza costumul special purtat de sportiv. Pe spatele carcasei se afla inscriptionat “Tissot 1853 Official Timekeeper MotoGP World Championships”.

Din punct de vedere al specificatiilor tehnice, ceasul se caracterizeaza printr-un mecanism Swiss Made Quartz (ETA), prezenta unei functii de cronograf, carcasa din otel cu tratament PVD, geam din safir rezistent la zgarieturi, precum si rezistenta la apa – pana la 100 m.