Ceasuri TAG Heuer

TAG Heuer

In anul 1860 Edouard Heuer infiinteaza “Heuer Watch”, un atelier de ceasuri deschis in localitatea elvetiana St-Imier. Dezvoltarea marcii s-a realizat rapid, datorita pasiunii si cunostintelor sale in orologerie. In prezent, parte din grupul LVMH, sediul marcii se afla in La Chaux-de-Fonds, Elvetia.

Provenienta denumirii marcii este o fuziune intre “Techniques d’Avant Garde” (TAG) si numele de familie al fondatorului, Heuer. Fuziunea a avut loc in 1985; pana in acel moment compania a functionat sub numele de Heuer. Sloganul marcii este “Swiss Avant-Garde Since 1860”.

Cu o pasiune desavarsita, inca de la infiintare, pentru domeniul sportiv - cursele de masini, in special -, TAG Heuer reprezinta una dintre cele mai apreciate marci de ceasuri din lume. Parteneriatele cu Red Bull Racing in Formula 1 si Aston Martin Racing sunt repere actuale privind pasiunea si implicarea marcii elvetiene in acest domeniu.   

In plus, TAG Heuer este Cronometru Oficial la FIA Formula E Championship, Carrera Panamericana si “Pikes Peak” in Statele Unite ale Americii. De asemenea, este Partener Oficial in cadrul Automobile Club de Monaco (ACM), respectiv Monaco Grand Prix, precum si la Indianapolis/Indy 500, Grand Turismo Sports sau Endurance World Championship. #TAGHeuerIsMotorRacing

De-a lungul istoriei sale, mecanismele si inovatiile TAG Heuer au atras atentia intregii lumi orologiere: inventarea si brevetarea “pinionului oscilant” (1887), primul cronograf de bord pentru automobile (1911), primul cronometru “Autavia” pentru masinile de curse (1933), lansarea legendarului cronograf “Carrera” (1964), primul cronograf cu cuart  “Chronosplit” din lume (1975), conceptul revolutionar si unic al colectiei “Monaco” sau reinventarea oscilatorului “Pendulum”.

Focusul desavarsit pentru precizia masurarii timpului, bazat pe mecanisme inovatoare si durabile, a condus la dezvoltarea unor colectii de ceasuri faimoase (Carrera, Monaco, Heritage), adaptate mai multor stiluri, cu povesti unice la mana purtatorului.

Toate ceasurile TAG Heuer sunt supuse unor numeroase teste de rezistenta (temperaturi extreme, socuri, etanseitate s.a.m.d.) si de verificare a standardelor materialelor, astfel incat sa se reflecte intotdeauna calitatea in fiecare componenta.

TAG Heuer continua misiunea sa de avangarda, cu noi provocari, dupa propriile reguli, fara compromisuri. Dedicate celor care urmaresc aceleasi principii in viata. #DontCrackUnderPressure